Pica rafinirana z bučkami in s pestom

7. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pica rafinirana z bučkami in s pestom (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Za 4 osebe potrebujete

  • 200 g bučk
  • 100 g posušenih paradižnikov v olju
  • 250 g kozic (očiščenih)
  • 1 strok česna (kocke)
  • 1 osnovno testo za pice
  • 200 g paradižnikov
  • 200 g naribane mocarele
  • 100 g bazilikovega pesta

Priprava

Bučke zrežite na rezine, paradižnike pa na trakove. Zmešajte kozice in česen. Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Testo razdelite na 4 dele, jih razvaljajte in obložite s paradižniki. Pecite jih 10 minut. Nato po testu razporedite še zelenjavo, kozice in mocarelo ter pice pecite še 15 minut. Po koncu peke jih nakapajte s pestom in okrasite z baziliko.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 920 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 52 g, ogljikovi hidrati: 76 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord