Pica s šunko in tremi vrstami sira

Pica s šunko in tremi vrstami sira (foto: stockfood photo) stockfood photo
10. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Slastna različica pice na parmski način

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 osnovno testo za pico
  • 200 g paradižnikov (iz pločevinke)
  • 2 žlički posušenega origana
  • sol, poper
  • 150 g mocarele (kock)
  • 100 g naribanega sira
  • 100 g šampinjonov
  • 150 g pršuta (tanke rezine)
  • 100 g rukole
  • 50 g parmezana

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Testo razvaljajte na velikost pekača. Paradižnike zmešajte z origanom, soljo in poprom ter jih porazdelite po testu. Zmešajte mocarelo in sir ter ju potresite po paradižnikih. Pico pecite približno 30 minut. Očiščene gobe zrežite na rezine in jih po 25 minutah peke porazdelite po pici. Po njej nato razporedite še pršut, rukolo in nastrgan parmezan.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 800 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 73 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: pica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri