Pica strahov za pogumne

23. 6. 2009 Vir: liza.aktivni.si

Že kar strašljiva, tale pica? Zato hitro po njej!

Za 4 osebe potrebujete

Za testo:

  • 500 g moke
  • pol zavitka kvasa
  • 30 ml oljčnega olja
  • sol, sladkor

Za oblogo:

  • 1 pločevinko pelatov (400 ml)
  • 2 žlički suhega majarona
  • 1 žličko suhega timijana
  • sol, poper
  • 300 g naribanega sira za pico

Za obraz:

  • kuhano šunko
  • črne olive
  • narezan čili
  • baziliko

Priprava

Moko presejte v skledo in v sredini naredite jamico. V jamico nadrobite kvas, mu prilijte 150 ml mlačne vode in premešajte. V skledo dodajte še
oljčno olje, 1 žličko soli in 1 ščepec sladkorja ter vse skupaj pregnetite v gladko, čvrsto testo.

Testo naj pokrito vzhaja na toplem, da se njegov volumen podvoji. Na pomokani delovni površini ga ponovno pregnetite.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Testo razdelite na 4 dele, namastite 4 pekače za pico premera približno 30 cm in jih potresite
z moko. Testo razvaljajte na rahlo pomokani delovni površini v velikosti pekačev in ga položite vanje.

Pelate zmečkajte z vilico in po okusu začinite z majaronom, s timijanom, soljo in poprom. Mešanico premažite po testu.

Pice potresite s sirom in pecite od 15 do 20 minut.

Pice vzemite iz pečice ter iz šunke, oliv, narezanega čilija in lističev bazilike naredite obraz.

Priprava: približno 20 minut.

Na osebo približno 360 kcal; B: 30 g, M: 24 g, OH: 5 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri