Pica z mleto jagnjetino

22. 4. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pica z mleto jagnjetino (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Pica po turško

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 šalotke
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 300 g mlete jagnjetine 
  • sol
  • cimet
  • pol žličke mlete kumine
  • 1 osnovno testo za pico
  • 300 g češnjevih paradižnikov (četrtine)

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Eno šalotko zrežite na kocke, preostale pa na krhlje. Olupljen česen zrežite na kocke in ga skupaj s šalotkami popecite na 1 žlici olja. Zraven nato popecite še mleto meso in ga začinite. Pregnetite testo, ga razdelite na 4 dele in ovalno razvaljajte. Testo obložite z mletim mesom in paradižniki, oblogo nakapajte s preostankom olja in pice pecite približno 20 minut. Po želji okrasite še z zelišči.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 720 kcal, beljakovine: 27 g, maščobe: 35 g, ogljikovi hidrati: 74 g.