Pica z rdečo peso in orehi

Pica z rdečo peso in orehi (foto: stockfood photo) stockfood photo
12. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Italijanska specialiteta malo drugače

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g majhnih rdečih pes
  • 1 osnovno testo za pico
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 žlice kaper
  • 100 g črnih oliv
  • 50 g sesekljanih orehov
  • pol žličke orientalske kumine
  • sol
  • 150 g feta sira
  • 1 pest mešanih zelišč ali kreše

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Očistite rdeče pese, jih olupite in nastrgajte na tanke rezine. Testo razvaljajte in ga položite v pekač. Nakapajte ga z oljčnim oljem in po njem razporedite rdečo peso, kapre, olive in orehe. Potresite s kumino in soljo. Feto natrgajte na koščke in jih potresite po preostalih sestavinah. Pico pecite 15–20 minut in jo po koncu peke potresite še z zelišči.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 890 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 83 g.

Značke: pica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri