Pica z rdečo peso in orehi

Pica z rdečo peso in orehi (foto: stockfood photo) stockfood photo
12. 4. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Italijanska specialiteta malo drugače

Za 4 osebe potrebujete

  • 250 g majhnih rdečih pes
  • 1 osnovno testo za pico
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 4 žlice kaper
  • 100 g črnih oliv
  • 50 g sesekljanih orehov
  • pol žličke orientalske kumine
  • sol
  • 150 g feta sira
  • 1 pest mešanih zelišč ali kreše

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Očistite rdeče pese, jih olupite in nastrgajte na tanke rezine. Testo razvaljajte in ga položite v pekač. Nakapajte ga z oljčnim oljem in po njem razporedite rdečo peso, kapre, olive in orehe. Potresite s kumino in soljo. Feto natrgajte na koščke in jih potresite po preostalih sestavinah. Pico pecite 15–20 minut in jo po koncu peke potresite še z zelišči.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 890 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 51 g, ogljikovi hidrati: 83 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: pica

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri