Pikanten kuskus z jagnjetino

Pikanten kuskus z jagnjetino (foto: stockfood photo) stockfood photo
9. 12. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Ognjemet arom iz eksotičnih začimb

Za 4 osebe potrebujete

  • 400 g kuskusa
  • 1 čebulo
  • 1 rdečo koničasto papriko
  • 400 g mesa buč
  • 1 bučko
  • 1 jajčevec
  • 2 žlici olja
  • 100 ml belega vina
  • 100 ml juhe
  • 1 noževo konico mletih klinčkov
  • po 1 ščepec muškatnega oreščka in kajenskega popra
  • sol
  • 500 g jagnječjih filejev
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici stopljenega masla
  • 1 žlico provansalskih začimb
  • 150 g feta sira
  • 2 žlici masla

Priprava

Kuskus pripravite po navodilih z embalaže. Olupite čebulo in očistite zelenjavo. Čebulo zrežite na drobne kocke, papriko na obročke, ostalo zelenjavo pa na 1,5 cm velike kocke.

Čebulo stekleno popražite na olju. Dodajte zelenjavo in jo dušite 5 do 6 minut. Zalijte z vinom in juho in pustite, da vse skupaj lahno vre 6 do 8 minut. Nato dodajte začimbe in vse skupaj kuhajte nadaljnjih 4 minute.

Jagnječje fileje osušite. Česen olupite in ga zrežite na drobne kocke. Fileje z ene strani približno 2 minuti pecite na stopljenem maslu. Nato jih obrnite, dodajte česen in provansalska zelišča ter meso pecite še 2 minuti. Feta sir zdrobite na majhne koščke.

Kuskus zrahljajte z vilicami. Primešajte še maslo in zelenjavo in ga začinite s soljo. Fileje zrežite na rezine. Vse skupaj porazdelite po krožnikih, jed potresite s feta sirom in po želji okrasite še z metinimi lističi.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 44 g, maščobe: 42 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri