25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Pikanten piščanec in kmečka omleta

24. 9. 2011

Recept za piščančjo ponev in krompirejevo ponev z zelenjavo.

Piščančja ponev - pikantno začinjena s čilijem in papriko

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g korenja
  • 300 g pora
  • 1 velik ananas (ali 350 g nesladkanega iz pločevinke)
  • 7 žlic olja
  • 100 ml juhe
  • sol
  • čili v kosmičih
  • 100 g jogurta
  • 2 žlici limoninega soka
  • poper
  • 300 g fileja piščančjih prsi
  • ½ žličke sladke paprike v prahu
  • 2 žlici medu
Priprava:

Pripravite zelenjavo. Korenje zrežite na rezine, por pa na kolute. Ananas olupite, mu odstranite stržen in ga zrežite na koščke.

Korenje popecite na 3 žlicah olja, nato dodajte por in juho ter pražite približno 5 minut. Zelenjavo po okusu začinite s soljo in čilijem ter jo nekoliko ohladite.

Jogurt zmešajte z 1 ½ žlice limoninega soka in 2 žlicama olja ter začinite s soljo in poprom. Mešanico prelijte čez zelenjavo.

Piščančje meso oplaknite, osušite in zrežite na velike kocke. Začinite ga s papriko, soljo in poprom. Na preostalih 2 žlicah olja ga med mešanjem pecite 6–8 minut. Nato dodajte med, premešajte in po okusu še začinite s soljo in limoninim sokom. Meso dodajte zelenjavi, premešajte in takoj postrezite.

Čas priprave: približno 30 minut
Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 16 g

Krompirjeva ponev z zelenjavo

Za 4 osebe potrebujete:

  • 50 g prekajene slanine
  • 200 g brokolija
  • 100 g zelenih belušev (zamrznjenih ali svežih)
  • 1 korenček
  • 1 rdečo papriko
  • 500 g krompirja
  • sol
  • 4 vejice pehtrana
  • 5 jajc
  • 200 ml mleka
  • poper
Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Slanino sesekljajte. Pripravite zelenjavo in jo zrežite na majhne koščke. Brokoli blanširajte 3–4 minute v osoljeni vodi. Po približno 2 minutah dodajte beluše. Zelenjavo stresite na cedilo, prelijte z mrzlo vodo in dobro odcedite. Pehtran oplaknite in osušite. Lističe potrgajte in jih sesekljajte.

Jajca in mleko razžvrkljajte ter začinite s soljo in poprom. V ponvi razpustite slanino, dodajte krompir in zelenjavo ter med mešanjem popecite. Prelijte z jajčnim mlekom in posujte s pehtranom. Ko omleta s spodnje strani malce zakrkne, jo postavite v pečico in pecite 15–20 minut. Razrežite jo na kose in takoj postrezite.

Namesto belušev lahk uporabite na koščke narezano bučko, mlado kolerabico ali papriko.

Čas priprave: približno 55 minut
Na osebo: približno 330 kcal, beljakovine: 16 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 20 g

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri