Pikantna vložena zelenjava

11. 8. 2013

Ne veste, kam bi z vsem pridelkom z vrta? Nič lažjega: zelenjavo shranite za čase, ko ju ne bo v izobilju.

Za približno 4 kozarčke (po 250 ml) potrebujete:

Za preliv:

  • 370 ml jabolčnega kisa
  • 60 g drobno mletega sladkorja
  • 2 žlički soli
  • 450 ml vode

Zelenjava:

  • 4 srednje velike korenčke
  • 4 manjše rdeče čebule
  • po 4 feferone, paprike jalapeňo in čilije
Priprava:

1. Kis zmešajte s sladkorjem in soljo in mešanico prelijte v posodo. Dodajte vodo in kuhajte toliko časa, da se sladkor popolnoma stopi.

2. Korenje očistite, ga operite in zrežite na 3 x 3 cm velike kose. Čebulo olupite in jo zrežite na kose. Paprike po dolgem prepolovite, odstranite semena in belo kožico in jih operite. Korenje denite v vročo tekočino in pustite, da vse skupaj pri nizki temperaturi lahno vre približno 10 minut.

3. Nato dodajte čebulo, feferone in papriko in kuhajte še eno minuto. Zelenjavo odcedite, jo porazdelite po kozarčkih in prelijte s tekočino, v kateri se je kuhala zelenjava.

4. Kozarčke zaprite in pustite, da se ohladijo. Poskusite jih lahko že čez teden dni, v hladilniku pa imajo rok trajanja tudi več mesecev.

Čas priprave: približno 60 minut.
Na kozarček približno 170 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 1 g, ogljikovi hidrati: 37 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri