Če vam je všeč divjačina, potem je ta recept kot nalašč za vas!
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g čebule
- 1 kg divjega prašiča (pleče)
- 2 žlici masti
- 4 stroke česna
- 1 žličko mletega čilija
- 1 žličko mlete ostre paprike
- 900 ml juhe
- 3 žlice paradižnikove mezge
- nekaj vejic svežega timijana
- nekaj pimentovih zrn
- nekaj poprovih zrn
- 2 lovorjeva lista
- sol
Priprava:
1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Meso očistite, ga zrežite na koščke in ga krepko popecite na masti. Nato ga vzemite ven in položite v pekač.
2 Na maščobi, ki je ostala, popražite čebulo. Dodajte rezine česna, vse skupaj potresite s čilijem in papriko in dodajte juho, paradižnikovo mezgo, začimbe in zelišča.
3 Vse skupaj primešajte mesu, pekač pokrijte in golaž 4 ure kuhajte v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite ga s kruhovimi cmoki.
Foto: Profimedia