Pikantni golaž divjega prašiča

4. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pikantni golaž divjega prašiča (foto: Profimedia)
Profimedia

Če vam je všeč divjačina, potem je ta recept kot nalašč za vas!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g čebule
  • 1 kg divjega prašiča (pleče)
  • 2 žlici masti
  • 4 stroke česna
  • 1 žličko mletega čilija
  • 1 žličko mlete ostre paprike
  • 900 ml juhe
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • nekaj vejic svežega timijana
  • nekaj pimentovih zrn
  • nekaj poprovih zrn
  • 2 lovorjeva lista
  • sol


Priprava:

1 Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Meso očistite, ga zrežite na koščke in ga krepko popecite na masti. Nato ga vzemite ven in položite v pekač.

2 Na maščobi, ki je ostala, popražite čebulo. Dodajte rezine česna, vse skupaj potresite s čilijem in papriko in dodajte juho, paradižnikovo mezgo, začimbe in zelišča.

3 Vse skupaj primešajte mesu, pekač pokrijte in golaž 4 ure kuhajte v pečici, segreti na 160 stopinj. Postrezite ga s kruhovimi cmoki.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ