Pikantni hamburger po mehiško

19. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Pikantni hamburger po mehiško

Mešanica mehike in ZDA.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 strok česna

• 500 g mlete govedine

• 1 žličko gorčice

• 2 jajci

• 4 žlice drobtin

• sol, poper

• 6 listov zelene solate

• 4 paradižnike

• 2 rdeči čebuli

• 2 beli čebuli

• 200 g moke

• 250 ml svetlega piva

• 1 beljak

• 500 ml olja za cvrtje

• 4 žemljice za hamburger

• 1 žlico masla

• 4 žlice majoneze

• 12–16 koščkov tortilja čipsa

• 100 g paradižnikove salse (iz kozarca)

Priprava

Česen olupite, sesekljajte in ga zmešajte z mletim mesom, gorčico, 1 jajcem in drobtinami. Maso solite in poprajte. Pripravite zelenjavo, solato pa natrgajte na koščke. Paradižnik zrežite na rezine, rdečo čebulo na tanke rezine, belo pa na debele.

Moko, pivo, 1 jajce in ½ žličke soli zmešajte v gladko testo. Testo pustite stati 15 minut. Beljak stepite v sneg in ga vmešajte v testo. Kolute bele čebule povaljajte v testu in jih ocvrite v vročem olju. Odcedite jih na papirnati brisači.

Žemljice prerežite na pol in jih na prerezani strani popecite. Iz mesne mase oblikujte 4 tanke polpete in jih specite na 1 žlici masla. Spodnjo stran žemljice premažite z majonezo in obložite s pripravljenimi sestavinami. Na vrh denite paradižnikovo salso in čips ter pokrijte z drugo polovico žemljice.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na osebo: približno 960 kcal, beljakovine: 41 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 74 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"