... ker jih imamo res radi, saj so okusni in slastni!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 stroka česna
- 3 žlice sojine omake
- 1 žličko mletega ingverja
- 2 žlici škroba
- 400 g svinjskega fileja
- 400 ml perutninske juhe
- 1/2 žličke mlete ostre paprike
- 2 žlici sezamovega olja
- 1 majhen korenček
- 120 g šampinjonov
- 1 čili
- 200 g stročjega graha
- 600 g špagetov
- sol
- 2 žlici olivnega olja
Priprava:
1 Česen olupite in ga strite. Primešajte sojino omako, ingver in škrob. Svinjino zrežite na trakove, jih dajte v pripravljeno marinado in pustite stati nekaj minut v hladilniku.
2 V drugi skledi zmešajte perutninsko juho s pikantno papriko in sezamovim oljem. Očistite korenček, gobe, čili in grah. Korenje zrežite na dolge paličice, gobe na rezine, čili pa na obročke.
3 Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi in jih po kuhanju odcedite. V tem času v ponvi segrejte olivno olje in na njem popecite meso.
4 Dodajte korenje in gobe in vse skupaj podušite. Prilijte juho z ostalimi sestavinami in vse skupaj zavrite. Po nekaj minutah dodajte še grah in čili. Ko se mešanica zgosti, jo prelijte po špagetih in postrezite.