Pire z rdečo peso in piro

Pire z rdečo peso in piro (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
24. 1. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Pire iz rdeče pese? Nikar se ne bojte popestriti svojega nabora – zagotovo ga ne boste obžalovali!

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 majhno rdečo peso (približno 250 g)
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 pesti pirinega ješprenja
  • sol
  • 500 g olupljenega krompirja
  • 3 vejice timijana
  • 120 g stopljenega masla
  • česen
  • poper

Priprava

Rdečo peso operite, jo nakapajte z 1 žlico olja, zavijte v aluminijasto folijo in jo 45 do 60 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Medtem oplaknite pirin ješprenj, ga prelijte z vodo in solite ter ga kuhajte približno 35 minut.

Krompir zrežite na majhne kocke, jih stresite v lonec, prilijte vodo in dodajte oplaknjene vejice timijana ter ga kuhajte približno 20 minut. Nato odstranite timijan, krompirju odlijte vodo in mu dodajte maslo ter ga nato pretlačite. Olupite rdečo peso, jo zrežite na kose in jih stresite h krompirju. Pretlačite. Pirin ješprenj odcedite in ga na preostanku olja malce popražite s sesekljanim česnom. Začinite s soljo in poprom ter primešajte pireju.

Pire postrezite z 1 žlico goste kisle smetane in karamelizirano zelenjavo ali perutnino.

Čas priprave: 1 ura in 25 minut.

Na osebo: približno 490 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 33 g, ogljikovi hidrati: 44 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri