Obliznili si boste prste!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 fileje piščančjih prsi
- 4 rezine pršuta
- 4 vejice timijana
- 50 g masla
- sveže mleti črni poper
- 1 žlico lističev žajblja
- 4 stroke česna
- 2 šalotki
- 2 žlici olivnega olja
- 400 g mlade špinače
- 1 žlico balzamičnega kisa
Priprava:
1 Meso oplaknite in ga otrite. Z vsake strani ga nežno potolcite in vsakega po dolžini prerežite. Po dolžini prerežite tudi rezine pršuta. Oplaknite timijan, sesekljajte lističe in jih primešajte stopljenemu maslu. Začinite ga s soljo in poprom.
2 Meso premažite s timijanovim maslom, dodajte rezino pršuta in list žajblja. Meso zvijte, na nabodalo nabodite po 2 zvitka, vmes pa naj bo listič žajblja.
3 Nabodala položite na vroč žar in jih z vsake strani pecite po 5 minut.
4 Olupite česen in šalotko, ju sesekljajte in popražite na vročem olju. Dodajte kis, še malce podušite in primešajte oplaknjene lističe špinače. Začinite jih s soljo in postrezite k piščančjim nabodalom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?