Piščanec je odličen za nabodala in peko na žaru
Za 4 osebe potrebujete
- lesena nabodala
- 600 g fileja piščančjih prsi
- 60 ml oljčnega olja
- 80 ml limonovega soka
- 2 žlički drobno nastrgane limonove lupinice
- 1 žlico tekočega medu
- sol
- sveže mleti poper
- 2 strta stroka česna
- 1 žlico sesekljanega gladkega peteršilja
- olje za nabodala
- krhlje limone
Za solato:
- 350 g majhnih koromačev
- 150 g rukole
- liste 6 vejic mete
- drobno sesekljane lističe 4 vejic bazilike in 3 vejice peteršilja
Priprava
Lesena nabodala za 2 uri namočite v vodi, da se med peko ne bodo zažgala. Oplaknjene piščančje prsi zrežite na koščke. Zmešajte olje, limonov sok in lupinico, med, sol in poper. Mešanico razdelite na dva dela. V enega primešajte še strt česen in peteršilj. S to mešanico prelijte meso in ga marinirajte približno 1 uro. Drugi del mešanice uporabite za solatno polivko.
Marinirano meso nataknite na obrisana nabodala in jih približno 8 minut pecite na srednje vročem žaru. Med peko jih nekajkrat obrnite in premažite z oljem. V tem času operite koromač, ga zrežite na rezine in jim primešajte še rukolo in zelišča. Vse skupaj nakapajte s polivko in še enkrat premešajte. Na pripravljeno solato porazdelite nabodala, jed pa pred serviranjem še nakapajte z limonovim sokom.
Čas priprave: približno 1 ura + mariniranje.
Na osebo približno 400 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 12 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?