Piščančja nabodala s koromačevo solato

16. 8. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja nabodala s koromačevo solato (foto: revija Čarovnija okusa)
revija Čarovnija okusa

Piščanec je odličen za nabodala in peko na žaru

Za 4 osebe potrebujete

  • lesena nabodala
  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 60 ml oljčnega olja
  • 80 ml limonovega soka
  • 2 žlički drobno nastrgane limonove lupinice
  • 1 žlico tekočega medu
  • sol
  • sveže mleti poper
  • 2 strta stroka česna
  • 1 žlico sesekljanega gladkega peteršilja
  • olje za nabodala
  • krhlje limone

Za solato:

  • 350 g majhnih koromačev
  • 150 g rukole
  • liste 6 vejic mete
  • drobno sesekljane lističe 4 vejic bazilike in 3 vejice peteršilja

Priprava

Lesena nabodala za 2 uri namočite v vodi, da se med peko ne bodo zažgala. Oplaknjene piščančje prsi zrežite na koščke. Zmešajte olje, limonov sok in lupinico, med, sol in poper. Mešanico razdelite na dva dela. V enega primešajte še strt česen in peteršilj. S to mešanico prelijte meso in ga marinirajte približno 1 uro. Drugi del mešanice uporabite za solatno polivko.

Marinirano meso nataknite na obrisana nabodala in jih približno 8 minut pecite na srednje vročem žaru. Med peko jih nekajkrat obrnite in premažite z oljem. V tem času operite koromač, ga zrežite na rezine in jim primešajte še rukolo in zelišča. Vse skupaj nakapajte s polivko in še enkrat premešajte. Na pripravljeno solato porazdelite nabodala, jed pa pred serviranjem še nakapajte z limonovim sokom.

Čas priprave: približno 1 ura + mariniranje.

Na osebo približno 400 kcal, beljakovine: 36 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?