Piščančja nabodala z nektarinami in pekočo omako

2. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja nabodala z nektarinami in pekočo omako (foto: Profimedia)
Profimedia

Piščanec in nektarine? Zanimiva kombinacija!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 3 nektarine
  • 1 rdečo čebulo
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti poper
  • 5 vejic timijana

Za omako:

  •  1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 čilija
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka) 
  • sladkor

Priprava:

1 Najprej pripravite omako. Olupite čebulo in česen. Čebulo drobno sesekljajte, česen zrežite na rezine. Očistite čilija in ju drobno sesekljajte. V kozici segrejte 5 žlic olja in na njem popražite čebulo. Dodajte česen in čilija. Še malo popražite in nato primešajte paradižnike. Začinite s soljo, poprom in sladkorjem ter omako na nizki temperaturi pustite lahno vreti 15 minut.

2 Očistite meso in ga zrežite na koščke. Nektarinam odstranite koščice in jih zrežite na osmine. Olupite rdečo čebulo in jo zrežite na krhlje. Na nabodala izmenjaje nabodite meso, nektarine in čebulo. Nato jih z vseh strani rjavo zapecite na vročem olju.

3 Nabodala položite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih začinite s soljo in poprom ter potresite s timijanovimi lističi. V pečici, segreti na 200 stopinj, jih pecite 10 minut. Postrezite jih s pikantno omako in kruhom.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"