Piščančja nabodala z nektarinami in pekočo omako

Piščančja nabodala z nektarinami in pekočo omako (foto: Profimedia) Profimedia
2. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Piščanec in nektarine? Zanimiva kombinacija!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • 3 nektarine
  • 1 rdečo čebulo
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti poper
  • 5 vejic timijana

Za omako:

  •  1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 2 čilija
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka) 
  • sladkor

Priprava:

1 Najprej pripravite omako. Olupite čebulo in česen. Čebulo drobno sesekljajte, česen zrežite na rezine. Očistite čilija in ju drobno sesekljajte. V kozici segrejte 5 žlic olja in na njem popražite čebulo. Dodajte česen in čilija. Še malo popražite in nato primešajte paradižnike. Začinite s soljo, poprom in sladkorjem ter omako na nizki temperaturi pustite lahno vreti 15 minut.

2 Očistite meso in ga zrežite na koščke. Nektarinam odstranite koščice in jih zrežite na osmine. Olupite rdečo čebulo in jo zrežite na krhlje. Na nabodala izmenjaje nabodite meso, nektarine in čebulo. Nato jih z vseh strani rjavo zapecite na vročem olju.

3 Nabodala položite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih začinite s soljo in poprom ter potresite s timijanovimi lističi. V pečici, segreti na 200 stopinj, jih pecite 10 minut. Postrezite jih s pikantno omako in kruhom.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri