Piščančja nabodala

Piščančja nabodala (foto: Profimedia) Profimedia
12. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Obliznili si boste prste!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 fileje piščančjih prsi
  • 4 rezine pršuta
  • 4 vejice timijana
  • 50 g masla
  • sveže mleti črni poper
  • 1 žlico lističev žajblja
  • 4 stroke česna
  • 2 šalotki
  • 2 žlici olivnega olja
  • 400 g mlade špinače
  • 1 žlico balzamičnega kisa

Priprava:

1 Meso oplaknite in ga otrite. Z vsake strani ga nežno potolcite in vsakega po dolžini prerežite. Po dolžini prerežite tudi rezine pršuta. Oplaknite timijan, sesekljajte lističe in jih primešajte stopljenemu maslu. Začinite ga s soljo in poprom.

2 Meso premažite s timijanovim maslom, dodajte rezino pršuta in list žajblja. Meso zvijte, na nabodalo nabodite po 2 zvitka, vmes pa naj bo listič žajblja.

3 Nabodala položite na vroč žar in jih z vsake strani pecite po 5 minut.

4 Olupite česen in šalotko, ju sesekljajte in popražite na vročem olju. Dodajte kis, še malce podušite in primešajte oplaknjene lističe špinače. Začinite jih s soljo in postrezite k piščančjim nabodalom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri