25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Piščančja paella iz pečice

Piščančja paella iz pečice (foto: stockfood photo) stockfood photo
14. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Ima okus po soncu, južnih krajih in počitnicah

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 1 strok česna
  • ¼ stebla pora
  • 1 čili
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 400 g riža
  • 400 ml juhe
  • 300 g pretlačenih paradižnikov (iz pločevinke)
  • sol, poper
  • 4 piščančja stegna
  • 2 žlički mlete sladke paprike
  • 60 g choriza (poševnih rezin)
  • 70 g velikih črnih oliv

Priprava

Olupite čebulo in česen ter oboje zrežite na kocke. Por očistite in ga zrežite na 1 cm velike kose. Čili oplaknite, ga po dolgem razprite, odstranite semenje in ga zrežite na zelo tanke trakove.

V posodi segrejte olje in na njem podušite čebulo, česen, por in čili. Dodajte riž in ga dušite 1–2 minuti, da malo postekleni, prilijte juho in dodajte pretlačene paradižnike. Vse skupaj začinite in pustite, da omaka lahno vre približno 5 minut. Nato jo postavite vstran.

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Namastite visok model za narastke. Piščančja stegna oplaknite in osušite. Nato jih začinite s soljo, poprom in mleto papriko. V model stresite polovico riža in nanj položite meso. Preostali riž zmešajte s chorizom in ga prav tako stresite v model. Pecite na srednjem nivoju pečice približno 40 minut.

Olive odcedite in jih odrežite tik ob koščici. Paello vzemite iz pečice in jo potresite z olivami. Po želji jo okrasite še s sesekljanim peteršiljem ali baziliko.

Čas priprave: približno 1 ura.

Na osebo: približno 830 kcal, beljakovine: 45 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 81 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri