Piščančja pita? Zakaj pa ne...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 lovorjeva lista
- 4 zrna pimenta
- 10 poprovih zrn
- 2 korenčka
- 1/4 gomolja zelene
- 1 čebulo
- sol
- 1 piščanca
- 70 g masla
- 60 g moke
- 250 g kisle smetane
- 2 žlici zrnate gorčice
- 1 por
- 10 rezin slanine
- 5 vejic timijana
- 200 g listnatega testa
- 1 jajce
Priprava:
1 Začimbe, očiščeno zelenjavo, sol in piščanca dajte v 1,2 l vode. Zavrite in meso na nizki temperaturi kuhajte približno 60 minut. Nato ga odcedite, meso ločite od kosti, tekočino pa prihranite za pozneje.
2 V ponvi stopite maslo, dodajte moko in 600 ml tekočine, v kateri se je kuhalo meso. Med mešanjem pustite vreti najmanj 10 minut, nato pa dodajte še smetano in zrnato gorčico.
3 V drugi ponvi na malo maščobe popecite obročke pora in sesekljano slanino. Skupaj z mesom ju vmešajte v omako in dodajte še nekaj timijanovih lističev (preostalo prihranite za pozneje). Mešanico nato razporedite v okrogel model.
4 Testo malce razvaljajte, ga položite na model in odrežite odvečne dele. Iz njih oblikujte različne oblike in z njimi okrasite testo. Premažite z razžvrkljanim jajcem, potresite s preostalim timijanom in pito približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?