Piščančja rulada po mediteransko

6. 3. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja rulada po mediteransko

Ruladico lahko z začimbami popestrite na različne načine.

Za 4 osebe potrebujete

• 4 fileje piščančjih prsi

• sol, poper

• 80 g posušenih paradižnikov v olju

• 2 stroka česna

• 3 žlice pistacij

• 1–2 žlici sesekljanih zelišč

• 100 g kremnega sirčka

• 2 žlici naribanega parmezana

• 6 rezin pancete

• 400 g korenja

• 3 stebla zelene

• 2 čebuli

• 2 žlici olivnega olja

• 400 ml juhe

Priprava

Piščančje fileje vodoravno prerežite, da se na eni strani še držijo skupaj, tako da dobite 4 velike tanke zrezke. Zrezke rahlo potolcite in začinite. Paradižnike odcedite in olje prestrezite. Olupljen česen in pistacije zmeljite v električnem mešalniku. Zmešajte ju z zelišči, sirčkom, parmezanom in 2 žlicama paradižnikovega olja. Zrezke premažite s pasto in jih obložite s panceto in paradižniki. Zrezke po dolžini zvijte in povežite s kuhinjsko vrvico.

Pripravite zelenjavo in jo na drobno narežite. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Zvite opecite na vročem olju in jih poberite iz ponve. Na maščobi, ki ostane, popražite zelenjavo. Dodajte zvitke, prilijte juho in dušite približno 45 minut.

Čas priprave: približno 1 ura 40 minut.

Na osebo: približno 810 kcal, beljakovine: 72 g, maščobe: 54 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Novo na Metroplay: Aljoša Bagola in Matej Šarc│1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije