Piščančja tajine

22. 7. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančja tajine (foto: Profimedia)
Profimedia

Poskusite, ne bo vam žal!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 1 majhnega piščanca
  • sol, sveže mleti poper
  • približno 5 žlic olivnega olja 
  • ščepec žafrana
  • 2 čebuli
  • 4 stroke česna 
  • 1 žlico mlete orientalske kumine
  • 1 žličko mletega ingverja 
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • malo zelenjavne juhe
  • 80 g oliv
  • 500 g mladega krompirja
  • 2 večja korenčka
  • 1 bio limono

Priprava:

1 Oplaknite piščanca, odrežite kožo in piščanca zrežite na kose. Začinite jih s soljo in poprom ter jih z obeh strani zlato popecite na olju. Nato meso vzemite ven. Žafran namočite v topli vodi in ga pustite stati 30 minut.

2 Na maščobi v tajine popražite rezine čebul in sesekljan česen. Dodajte orientalsko kumino, ingver in sladko papriko ter vse skupaj malo popražite. Nato prilijte juho, tako da bo vse pod njeno gladino, in dodajte žafran. Pokrijte in vse skupaj dušite približno 30 minut.

3 Oplaknite krompir in korenje. Limono dobro operite in jo zrežite na kolesca. Vse skupaj dodajte mesu in jed dušite še 15 minut. Na koncu dodajte olive. Začinite s soljo in poprom. Jed postrezite z rižem.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?