Ljubitelji piščančjega mesa bodo zagotovo uživali!
Sestavine za 1 burger:
- zrezek piščančjih prsi
- peteršilj
- limetin sok
- olivno olje
- sol, poper
- paradižnik
- avokado
- čebula
- česen
- bombeta
Priprava:
Zrezek položimo v plastično vrečko in dodamo sesekljan peteršilj, limetin sok, olivno olje in sol. Vrečko zapremo in za 1 uro postavimo v hladilnik, da se meso marinira.
Medtem v posodi zmešamo narezan paradižnik, narezan avokado, sesekljano čebulo, strt česen, peteršilj, limetin sok, sol in poper. Posodo pokrijemo in postavimo v hladilnik.
Meso vzamemo iz marinade in spečemo na vroči namaščeni ponvi. Na vsaki strani pečemo približno 3 minute. Meso mora biti dobro pečeno.
Bombetke prerežemo. Na spodnji del kruha položimo pečeno piščančje meso in obložimo s pripravljeno maso iz paradižnika in avokada. Pokrijemo z zgornjim delom kruha.
Foto: Profimedia