Piščančji file s pastinakom

13. 2. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančji file s pastinakom (foto: Profimedia)
Profimedia

Ideja za lahko kosilo...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g trakov piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti poper
  • olje
  • 1 žličko posušenega timijana
  • 300 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlico sojine omake
  • 2 pastinaka
  • 1 žlico moke

Priprava:

1 Meso začinite s soljo in poprom ter ga z vseh strani popecite v naoljeni ponvi. Dodajte timijan, prilijte juho in meso dušite še nekaj minut.

2 Meso vzemite iz ponve, vanjo vlijte sojino omako, dodajte nastrgan pastinak in ga podušite do mehkega. Ko se zmehča, omako zgostite z moko, dodajte meso in vse skupaj še malce pokuhajte. Postrezite s kruhom ali krompirjem in okrasite s svežim timijanom.

Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa