Piščančji medaljoni v kvinojini skorjici

Piščančji medaljoni v kvinojini skorjici (foto: Profimedia) Profimedia
3. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Pa dober tek!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 10 g kvinoje
  • 50 g drobtin
  • 60 g parmezana
  • 1 čili
  • 600 g fileja piščančjih prsi
  • sol, sveže mleti črni poper
  • česen v prahu
  • 2 jajci
  • olivno olje
  • 1 rdečo čebulo
  • 400 g stročjega fižola
  • drobnjak za okrasitev

Za pomako:

  • 6 žlic jogurta
  • 6 žlic majoneze
  • 1 strok česna
  • 3 vejice zelišč
  • sol, sveže mleti črni poper

Priprava:

1 Kvinojo skuhajte po navodilih z embalaže, po kuhanju naj se ohladi, nato pa ji primešajte drobtine, nastrgan parmezan in sesekljan čili.

2 File zrežite na rezine in te začinite s soljo, poprom in česnom v prahu. Povaljajte jih v razžvrkljanem jajcu in nato v kvinojini mešanici. Zrezke razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko, jih nakapajte z oljem in jih 10 minut pecite v pečici, segreti na 210 stopinj.

3 V tem času čebulo zrežite na kolesca in jih stresite v naoljeno ponev. Po 3 minutah praženja dodajte še stročji fižol in vse skupaj dušite še 8 minut.

4 Piščančje medaljone postrezite s stročjim fižolom in jed okrasite z drobnjakom in polivko iz jogurta, majoneze, strtega česna, soli, popra in sesekljanih zelišč.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri