Piščančji 'nageci' (nugets)

13. 7. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančji 'nageci' (nugets)

Rafiniran plašček iz koruznih kosmičev.

Za 4 osebe potrebujete

  • približno 250 g nesladkanih koruznih kosmičev
  • približno 150 g moke
  • sol, poper
  • mleto sladko papriko
  • 2 jajci
  • 1 kg fileja piščančjih prsi

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Koruzne kosmiče denite v vrečko za zamrzovanje, jo zaprite in kosmiče zdrobite z valjarjem. Moko krepko začinite s soljo, poprom in mleto papriko. V en krožnik denite koruzne kosmiče, v drugega pa moko. V tretjem krožniku razžvrkljajte jajci.

Meso oplaknite, ga osušite ter po potrebi odstranite kožo in kite. Nato ga zrežite na grižljaj velike koščke. Te najprej povaljajte v moki, nato v jajcu in na koncu v koruznih kosmičih. Lahno jih pritisnite ob meso.

Pekač obložite s papirjem za peko, po njem porazdelite koščke mesa in jih pecite približno 30 minut. Po 15 minutah peke jih obrnite. Po želji jih postrezite s kečapom.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo približno 350 kcal, beljakovine: 38 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 12 g.

Novo na Metroplay: Tomi Meglič o globoki ustvarjalnosti, otroštvu in očetovstvu