Piščančji narastek

11. 9. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Dopolnite ga s paradižnikovo omako in dvema vrstama sira.

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 3 rdeče paprike
  • 6 mladih čebul
  • 600 g piščančjega fileja brez kosti
  • 4 žlice oljčnega olja
  • sol, poper
  • 500 g pretlačenih paradižnikov (iz pločevinke)
  • 1–2 žlici posušenih provansalskih zelišč
  • 150 g mocarele
  • 100 g naribanega trdega sira

Priprava

Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Olupite šalotko in česen ter ju zrežite na kocke. Zelenjavo očistite. Papriko zrežite na drobne kocke, mlado čebulo pa na obročke. Meso oplaknite, ga osušite in zrežite na večje kose.

V večji ponvi segrejte olje in na njem približno 3 minute pecite meso, šalotko in česen. Dodajte mlado čebulo in papriko ter ju pecite še 2 minuti, nato vse skupaj začinite in preložite v model za narastke. V ponev nato denite pretlačene paradižnike in pustite, da zmerno vrejo približno 5 minut. Začinite jih s soljo, poprom in zelišči ter jih prelijte v model.

Odcedite mocarelo in jo zrežite na rezine. Skupaj s trdim sirom jo porazdelite po mesu in narastek pecite v pečici približno 5 minut.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo približno 510 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 9 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri