Piščančji suvlaki

Piščančji suvlaki (foto: Profimedia) Profimedia
18. 8. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Jed, ki bo očarala z zanimivimi okusi ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 8 strokov česna
  • 7 žlic olivnega olja
  • sveže mleti poper
  • 8 vejic svežega origana
  • sol
  • 600 g fileja piščančjih prsi

Za pomako:

  • 300 g grškega jogurta
  • 2 stroka česna
  • sol in nastrgano lupinico 1 limone
  • sol, sveže mleti poper
  • 4 vejice kopra

Priprava:
1 Olupljen česen iztisnite in mu primešajte olje, origano in sol. Očistite meso in ga zrežite na kocke. Denite jih v skledo z marinado in premešajte. Marinado čez noč postavite v hladilnik.

2 Meso nabodite na nabodala. Položite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, in jih 15–20 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj.

3 Zmešajte grški jogurt, iztisnjen česen, limonov sok, 1/2 limonine lupinice, sol, poper in sesekljan koprc. Nabodala potresite s preostalo limonino lupinico in jih postrezite z jogurtovo polivko.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri