Piščančji zvitki v hrustljavem plaščku iz slanine

30. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščančji zvitki v hrustljavem plaščku iz slanine (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Poslastica z aromatično slanino, pospremljena s solato

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 fileje piščančjih prsi (po 150 g)
  • sol, poper
  • mleto sladko papriko
  • 1 žličko posušenega rožmarina
  • 4 žlice svežega sira
  • 8 rezin slanine
  • 6 žlic repičnega olja
  • 3 jajca
  • 1 ledenko
  • 1 zeleno papriko
  • 1 majhno kumaro
  • 2 žlici vinskega kisa
  • 1 žličko gorčice

Priprava

Meso oplaknite, ga obrišite in prepolovite. Nato ga po dolgem zarežite, vendar ne do konca, da dobite žep. Meso začinite s soljo, poprom, mleto papriko in rožmarinom, ga nadevajte s svežim sirom in ga ovijte v rezino slanine. Po potrebi ga še spnite z zobotrebcem.

Zvitke med stalnim obračanjem približno 15 minut pecite na 2 žlicah olja. Jajca v trdo skuhajte, približno 8 do 9 minut. Očistite solato in zelenjavo. Solato natrgajte na koščke, papriko zrežite na ozke paličice, kumaro pa na rezine, ki jih še prepolovite. Vse skupaj zmešajte v skledi. Jajcem odlijte vodo, jih oblijte s hladno vodo in jih olupite.

Zmešajte kis, gorčico, sol in poper ter dodajte še preostanek olja. Polivko primešajte solati in jo porazdelite po 4 krožnikih. Jajca zrežite na kose, jih položite na solato in zraven postrezite še piščančje zvitke.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 46 g, maščobe: 47 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"