Piščanec s timijanom, dušen s šalotko in šampinjoni

5. 1. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščanec s timijanom, dušen s šalotko in šampinjoni

Prava stvaritev. Poskusite, ne bo vam žal.

Za 4 osebe potrebujete

• 2 piščanca (po 1 kg)

• 250 g šalotke

• 2 stroka česna

• 4 vejice timijana

• 1 vejico rožmarina

• 2 vejici peteršilja

• 250 g šampinjonov

• 6 žlic olivnega olja

• sol, poper

• 150 ml suhega belega vina

• 2 žlički sladke paprike v prahu

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Piščanca oplaknite in osušite. Šalotko in česen olupite. Šalotko prepolovite, česen pa sesekljajte. V pekač denite šalotko, česen in zelišča. Šampinjone očistite, večje prerežite na pol in jih dodajte k šalotki. Pokapljajte z 2 žlicama olja ter solite in poprajte.

Piščanca zunaj in znotraj začinite s soljo in porom ter premažite s 3 žlicami olja. Položite ju na zelenjavo in prilijte vino. V pečici pecite približno 1 uro. Po potrebi prilijte še malo vode in piščanca med peko večkrat premažite z mesnim sokom.

Papriko v prahu zmešajte s preostalim oljem in z mešanico premažite piščanca 10 minut pred koncem peke.

Čas priprave: približno 1 ura 40 minut

Na osebo: približno 950 kcal, beljakovine: 90 g, maščobe: 61 g, ogljikovi hidrati: 3 g

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek