Piščanec z zelenjavo in arašidi

6. 9. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Piščanec z zelenjavo in arašidi (foto: Profimedia)
Profimedia

Ideja za okusno kosilo ali večerjo - dobra kombinacija okusov, ki zagotovo očara!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g fileja piščančjih prsi
  • sol
  • 3 žlice olja + nekaj olja za marinado
  • 3 žlice temne sojine omake
  • 3 žlice svetle sojine omake
  • 1/4 šopka listov koriandra
  • 200 g brstičev cvetače
  • 1 velik korenček
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 čili
  • 200 g zamrznjenega stročjega fižola
  • 100 g slanih arašidov

Priprava:

1 Meso zrežite na trakove in jih lahno začinite s soljo. Dodajte še malce olja in obe sojini omaki in vse skupaj dobro premešajte.

2 Oplaknjene koriandrove lističe drobno sesekljajte. Cvetačne brstiče do mehkega kuhajte v vreli slani vodi. Po kuhanju jih odcedite. Olupite korenček in ga zrežite na kolesca. Olupljeno čebulo zrežite na paličice, očiščen čili pa sesekljajte. Fižol stresite v cedilo, ga oplaknite pod mlačno vodo in odcedite.

3 V voku segrejte preostalo olje. Med mešanjem na visoki temperaturi popecite meso. Nato dodajte čebulo, cvetačo, korenje in čili. Mešajte in kuhajte toliko časa, da se zelenjava zmehča. Nato dodajte stročji fižol, arašide in koriander. Vse skupaj kuhajte še 3 minute in nato postrezite.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord