Okusna ideja za ljubitelje golaža...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g govejega mesa za golaž
- 5 čebul
- 2 žlici olja
- sol, sveže mleti poper
- 3 žlice mlete paprike
- 1 žlico mlete orientalske kumine
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 200 ml piva
- prežganje
Priprava:
1 Meso oplaknite in ga zrežite na kocke. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte in jo stekleno popražite na vročem olju. Dodajte meso in ga pražite približno 5 minut. Začinite ga s soljo in poprom ter primešajte mleti poper, kumino in paradižnikovo mezgo.
Premešajte in dušite približno 2 minuti.
2 Prilijte pivo in ga pokuhajte do polovice. Dodajte 1,5 litra vode in meso skuhajte do mehkega.
3 Omako zgostite s prežganjem (maslo in moka v razmerju 1 : 1) in golaž kuhajte še 20 minut. Postrezite s cmoki in jed potresite s peteršiljem.