Recept za golaževo juho

19. 1. 2012

Odlična juha za zimske dni.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 400 g govedine (pleče)
  • 2 čebuli
  • 3 stroke česna
  • 2 žlici olja
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 200 ml suhega rdečega vina
  • 1 l juhe
  • 1 lovorov list
  • 1 noževo konico naribane limonine lupine
  • ½ žličke zmlete kumine
  • ½ žličke posušenega majarona
  • sol, poper
  • 2 žlički sladke paprike v prahu
  • 150 g kisle smetane
Priprava:

Meso oplaknite pod hladno vodo, ga osušite in zrežite na približno 2 cm velike kocke. Čebulo in česen olupite in sesekljajte.

V loncu segrejte olje in na njem po porcijah popecite meso. Dodajte čebulo in česen ter pražite od 2 do 3 minute. Vmešajte paradižnikovo mezgo, jo malo zarumenite in zalijte z vinom. Prilijte juho, dodajte kumino in majaron ter solite in poprajte. Juho kuhajte pokrito pri nizki temperaturi približno 1 uro. Po potrebi prilijte še malo juhe.

Juhi primešajte papriko v prahu in po okusu še solite. Juho razdelite po jušnih skodelicah in jo postrezite s kislo smetano. Poleg se prileže kmečki kruh.

Čas priprave: približno 1 ura 30 minut
Na osebo: približno 300 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 5 g

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri