Tako Madžari naredijo "pohane šnite": zaradi te skrivne sestavine so boljše od klasičnih

8. 2. 2025
Deli
Tako Madžari naredijo "pohane šnite": zaradi te skrivne sestavine so boljše od klasičnih (foto: Profimedia)
Profimedia

Madžarske "pohane šnite", navdušujejo z božanskim okusom, za to pa je zaslužna ena skrivna sestavina.

Ocvrte kruhove rezine oziroma "pohane šnite", so klasičen zajtrk, ki ga mnogi obožujejo že od otroštva. Madžari pa jim dodajo skrivno sestavino, ki poskrbi za nepozaben okus.

Preizkusite ta recept in odkrijte, zakaj so njihove "pohane šnite" še boljše!

Sestavine za 5 oseb:

  • 20 rezin starega kruha
  • 10 rezin topljenega sira
  • 300 g naribanega sira
  • 300 ml mleka
  • 100 g moke
  • 4 jajca
  • olje za cvrtje

Priprava:

  1. V globoko skledo nalijemo mleko. V drugo skledo damo razžvrkljana jajca, v tretjo stresemo moko, v četrto pa nariban sir.
  2. Rezine kruha na hitro pomočimo v mleko, nato pa jih nežno stisnemo med dlanmi, da odstranimo odvečno tekočino.
  3. Na eno rezino položimo rezino topljenega sira in jo prekrijemo z drugo rezino kruha.
  4. Pripravljene sendviče najprej povaljamo v moki, nato jih pomočimo v jajčno zmes. Na koncu vse skupaj povaljamo še v skledi z ribanim sirom.
  5. V ponvi segrejemo olje. Rezine ocvremo na obeh straneh, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave.
  6. Pečene pohane rezine odložimo na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje, nato pa jih postrežemo.

Pomembni nasveti:

  • Pohane rezine pripravljamo eno po eno – najprej jih pomočimo v mleko, sestavimo, povaljamo v moki, jajcih in siru ter takoj položimo v vroče olje.
  • Ne pripravljamo jih vnaprej, saj bi kruh preveč vpijal tekočino in postal razmočen, kar bi povzročilo, da bi pri cvrtju razpadel in vsrkal preveč olja.

Preizkusite ta madžarski način priprave pohanih rezin ter uživajte v božansko hrustljavem in slastnem zajtrku.

Vir: kafe.rs

Nič več puljenja plevela: nanj posujte to sestavino in se ga znebite za zmeraj

Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem