Zamisel za odličen obrok!
Za 4 osebe potrebujete:
- 400 g polente (instant)
- olivno olje
- 300 g kozic
- 1 rdečo čebulo
- sol, sveže mleti črni poper
- 100 ml belega vina
- 200 g zelenih belušev
- 200 ml zelenjavne juhe
- 50 g masla
- 2 žlici drobnjaka
- sok 1/4 limone
Priprava:
1 Polento pripravite po navodilih z embalaže in počakajte, da se ohladi. S pomočjo žlice, potopljene v olje, oblikujte večje njoke. Pekač premažite z olivnim oljem in vanj razporedite polentine njoke. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 150 stopinj.
2 Kozice olupite in jih dobro operite. Olupljeno čebulo prerežite in jo zrežite na tanke rezine. V ponvi segrejte olivno olje in na njem popražite čebulo in kozice. Začinite s soljo in poprom, jih dušite še 3 minute in nato prilijte vino. Počakajte, da se pokuha, nato pa primešajte 5 cm velike koščke belušev.
3 Prilijte še juho in dodajte maslo in popolnoma pokuhajte tekočino. Nato dodajte še polentine njoke in jih 1 minuto segrevajte. Postrezite s sesekljanim drobnjakom, limonovim sokom in nakapajte z maslom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?