Polentini njoki s kozicami in beluši

Polentini njoki s kozicami in beluši (foto: Profimedia) Profimedia
14. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zamisel za odličen obrok!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g polente (instant)
  • olivno olje
  • 300 g kozic
  • 1 rdečo čebulo
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 100 ml belega vina
  • 200 g zelenih belušev
  • 200 ml zelenjavne juhe
  • 50 g masla
  • 2 žlici drobnjaka
  • sok 1/4 limone

Priprava:

1 Polento pripravite po navodilih z embalaže in počakajte, da se ohladi. S pomočjo žlice, potopljene v olje, oblikujte večje njoke. Pekač premažite z olivnim oljem in vanj razporedite polentine njoke. Približno 20 minut jih pecite v pečici, segreti na 150 stopinj.

2 Kozice olupite in jih dobro operite. Olupljeno čebulo prerežite in jo zrežite na tanke rezine. V ponvi segrejte olivno olje in na njem popražite čebulo in kozice. Začinite s soljo in poprom, jih dušite še 3 minute in nato prilijte vino. Počakajte, da se pokuha, nato pa primešajte 5 cm velike koščke belušev.

3 Prilijte še juho in dodajte maslo in popolnoma pokuhajte tekočino. Nato dodajte še polentine njoke in jih 1 minuto segrevajte. Postrezite s sesekljanim drobnjakom, limonovim sokom in nakapajte z maslom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri