Polnjena hokaido buča

29. 10. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjena hokaido buča (foto: jalags)
jalags

Vsak dobi svoj majhno bučo – rafinirano!

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 hokaido buče (po 500 g)
  • sol
  • 80 g riža
  • 1 rdečo papriko
  • 1 čebulo
  • 2 stroka česna
  • 200 g gob
  • po 4 vejice timijana in peteršilja
  • 4 žlice olja
  • 250 g mešanega mletega mesa
  • 2 jajci
  • 1 žličko paprikove mezge
  • 1 žličko sladke mlete paprike
  • poper
  • 4 žlice naribanega sira

Priprava

Buče operite in jim ravno odrežite dna, da bodo lepo stale. Odrežite pokrov. Postrgajte semena in nitke in buče znotraj solite. Riž približno 15 minut kuhajte v slani vodi in ga nato odcedite. Očistite zelenjavo in zelišča. Papriko, čebulo, česen in gobe zrežite na kocke, zelišča pa sesekljajte.

Čebulo stekleno popražite na 2 žlicah olja. Nato 2 minuti zraven dušite še česen, papriko, gobe in zelišča. Posodo odstavite s kuhalne površine. Dodajte še riž, mleto meso, jajci, paprikovo mezgo in mleto papriko ter mešanico še enkrat začinite. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).

Koliko artefaktov v britanskem muzeju je dejansko britanskih?

Buče od znotraj popivnajte. Napolnite jih z mletim mesom, jih postavite na papir za peko in jih premažite z oljem. Pecite jih približno 45 minut. Nato jih potresite s sirom. Začinite pokrove buč, jih premažite z oljem in jih položite v pekač poleg buč. Pecite še približno 25 minut. Buče postrezite pokrite s pokrovi.

Čas priprave: približno 2 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 34 g.

Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić