Vsak dobi svoj majhno bučo – rafinirano!
Za 4 osebe potrebujete
- 4 hokaido buče (po 500 g)
- sol
- 80 g riža
- 1 rdečo papriko
- 1 čebulo
- 2 stroka česna
- 200 g gob
- po 4 vejice timijana in peteršilja
- 4 žlice olja
- 250 g mešanega mletega mesa
- 2 jajci
- 1 žličko paprikove mezge
- 1 žličko sladke mlete paprike
- poper
- 4 žlice naribanega sira
Priprava
Buče operite in jim ravno odrežite dna, da bodo lepo stale. Odrežite pokrov. Postrgajte semena in nitke in buče znotraj solite. Riž približno 15 minut kuhajte v slani vodi in ga nato odcedite. Očistite zelenjavo in zelišča. Papriko, čebulo, česen in gobe zrežite na kocke, zelišča pa sesekljajte.
Čebulo stekleno popražite na 2 žlicah olja. Nato 2 minuti zraven dušite še česen, papriko, gobe in zelišča. Posodo odstavite s kuhalne površine. Dodajte še riž, mleto meso, jajci, paprikovo mezgo in mleto papriko ter mešanico še enkrat začinite. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Buče od znotraj popivnajte. Napolnite jih z mletim mesom, jih postavite na papir za peko in jih premažite z oljem. Pecite jih približno 45 minut. Nato jih potresite s sirom. Začinite pokrove buč, jih premažite z oljem in jih položite v pekač poleg buč. Pecite še približno 25 minut. Buče postrezite pokrite s pokrovi.
Čas priprave: približno 2 ura in 15 minut.
Na osebo: približno 540 kcal, beljakovine: 29 g, maščobe: 32 g, ogljikovi hidrati: 34 g.
Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić