Polnjena paprika - z aromatičnim karijevim piščancem

28. 9. 2016 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjena paprika - z aromatičnim karijevim piščancem (foto: Shutterstock)
Shutterstock

Imate radi polnjene paprike? Ste jih že poskusili s karijevim piščancem?

Za 4 osebe potrebujete:
  • 800 g barvitih koničastih paprika
  • 400 g marelic
  • 4 vejice koriandra
  • 1 čebulo
  • 750 g fileja piščančjih prsi
  • 200 g riža 
  • sol in poper
  • 2 žlici stopljenega masla
  • kari 
  • 2 žlici olja
  • 250 ml juhe
Priprava:

Paprike oplaknite, jih po dolgem malce razprite in odstranite semena. Marelice poparite, jih olupite in zrežite na kocke. Koriander oplaknite in polovico zrežite na trakove. Čebulo zrežite na kocke. Meso prav tako zrežite na kocke.

Riž 20 minut kuhajte v slani vodi. Polovico mesa med mešanjem približno 8 minut pecite na maslu in ga nato vzemite iz ponve. Tako popecite tudi drugi del mesa. Na maščobi popražite še čebulo ter dodajte vse meso in marelice. Mešanico začinite s soljo, poprom in karijem.

Paprike približno 8 minut pecite na olju. Riž odcedite in ga primešajte mesu. Dodajte še juho. Vse skupaj segrevajte približno 5 minut. Paprike napolnite s pripravljeno mešanico in jih potresite s koriandrom.

Čas priprave: 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 48 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 32 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"