Polnjena paprika

25. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjena paprika

Arome z Orienta

Za 4 osebe potrebujete

• po 5 rdečih in rumenih paprik

• 2 stroka česna

• 500 g jagnječjega fileja

• 2 žlici repičnega olja

• 1 žlico masla

• 300 g kuhanega basmati riža

• 1 žličko mlete orientalske kumine

• 2 noževi konici mletih koriandrovih zrn

• 100 ml juhe

• sol, poper

Priprava

Očistite 1 rdečo in 1 rumeno papriko ter ju zrežite na kocke. Prestalim odrežite pokrove, odstranite semenje, stroke oplaknite in jih odcedite. Olupite česen in ga sesekljajte. File zrežite na kocke. Pečico segrejte na 210 stopinj (ventilatorsko na 190 stopinj).

V teflonski ponvi segrejte olje in na njem na hitro in krepko popecite file. Nato ga vzemite iz ponve. V ponvi nato segrejte maslo in na njem podušite česen. Dodajte še kocke paprik in jih pecite od 2 do 3 minute. Dodajte riž, vse skupaj začinite s kumino in koriandrom ter zalijte z juho. Kuhajte 3 do 4 minute in nato mešanico še enkrat začinite.

Riževo mešanico primešajte mesu. Nadevajte paprike in jih pokrijte s pokrovi. Približno 16 do 18 minut jih pecite v pečici in jih nato po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 35 minut + hlajenje 4 ure.

Na osebo približno 120 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe:9 g, ogljikovi hidrati: 7 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek