Polnjena pesa

9. 5. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjena pesa (foto: Profimedia)
Profimedia

Zelo zanimiva jed ...

Za 4 osebe potrebujete:

  •  8 manjših rdečih pes
  • sol
  • 1 papriko
  • 1 korenček
  • 150 g riža
  • olje
  • 70 g feta sira
  • sveže mleti poper
  • svež timijan
  • svež rožmarin
  • 1 žlico kisa
  • 400 g fileja piščančjih prsi
  • začimbe za žar

Priprava:

1 Pese dobro operite in jih do mehkega skuhajte v slani vodi. Ko se ohladijo, jih olupite. Nato odrežite majhen vrhnji del in pese izdolbite. Očistite papriko in korenček ter oboje zrežite na zelo majhne koščke. Riž skuhajte v vreli slani vodi in ga odcedite. V ponvi segrejte 1 žlico olja in na njem popražite riž, korenje in papriko.

2 Sir feta nastrgajte, polovico dodajte riževi mešanici in jo začinite s soljo, poprom, timijanom, rožmarinom in 1 žlico kisa. S pripravljeno mešanico nadevajte rdeče pese in jih potresite s preostalim feta sirom.

3 Očistite meso, ga zrežite na tanke rezine in jih lahno potolcite. Premažite jih z oljem ter natrite z začimbami za žar in soljo. Nato meso za 30 minut postavite v hladilnik.

4 Alufolijo nakapajte z oljem. Nanjo položite nadevane pese in meso. Postavite v pečico in s programom peke pod žarom vse skupaj pecite 10 do 12 minut.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord