25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Polnjene bučke

23. 9. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Sočne z mletim mesom in rižem.

Za 4 osebe potrebujete

• 4 bučke

• 400 g paradižnika

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 2 žlici oljčnega olja

• 400 g mlete govedine

• 125 g kuhanega riža

• 1 žlico timijana

• sol, poper

• 60 g naribanega sira

• 400 ml juhe

• 4 žlice kisle smetane

Priprava

Očistite zelenjavo. Bučke po dolgem prepolovite, jih izdolbite in dobljeno sesekljajte. Paradižnikom odstranite semena in jih zrežite na kocke. Sesekljajte čebulo in česen.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Na olju nato približno 5 minut dušite čebulo in česen. Dodajte meso in ga popecite, da bo lepo drobljivo. Nato primešajte meso bučk, paradižnike in riž. Mešanico začinite s soljo in poprom. Bučke nadevajte s pripravljeno zmesjo in jih postavite v namaščen pekač. Potresite jih s sirom, prilijte juho in jih pecite 30 do 35 minut.

Bučke pustite na toplem na nepregorni plošči. V sok, ki se je izločil med peko, vmešajte kislo smetano, ga malce pokuhajte in začinite. Bučke po želji še okrasite in jih postrezite z omako.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 47 g, ogljikovi hidrati: 13 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri