Polnjene bučke

23. 9. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjene bučke

Sočne z mletim mesom in rižem.

Za 4 osebe potrebujete

• 4 bučke

• 400 g paradižnika

• 1 čebulo

• 1 strok česna

• 2 žlici oljčnega olja

• 400 g mlete govedine

• 125 g kuhanega riža

• 1 žlico timijana

• sol, poper

• 60 g naribanega sira

• 400 ml juhe

• 4 žlice kisle smetane

Priprava

Očistite zelenjavo. Bučke po dolgem prepolovite, jih izdolbite in dobljeno sesekljajte. Paradižnikom odstranite semena in jih zrežite na kocke. Sesekljajte čebulo in česen.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Na olju nato približno 5 minut dušite čebulo in česen. Dodajte meso in ga popecite, da bo lepo drobljivo. Nato primešajte meso bučk, paradižnike in riž. Mešanico začinite s soljo in poprom. Bučke nadevajte s pripravljeno zmesjo in jih postavite v namaščen pekač. Potresite jih s sirom, prilijte juho in jih pecite 30 do 35 minut.

Bučke pustite na toplem na nepregorni plošči. V sok, ki se je izločil med peko, vmešajte kislo smetano, ga malce pokuhajte in začinite. Bučke po želji še okrasite in jih postrezite z omako.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na osebo: približno 620 kcal, beljakovine: 28 g, maščobe: 47 g, ogljikovi hidrati: 13 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord