Polnjene paprike

1. 6. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Rdeči fižol, orientalska kumina in koriander poskrbijo za orientalsko noto.

Za 4 osebe potrebujete

• 4 rumene paprike

• 1 steblo pora

• 200 g rdečega fižola (iz pločevinke)

• 1 šalotko

• 1 jajce

• 2–3 žlice pretlačenih paradižnikov (iz pločevinke)

• 400 g mešanega mletega mesa

• sol

• mleto orientalsko kumino

• kajenski poper

• 2 žlici oljčnega olja

• nekaj svežega koriandra

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Paprike po dolgem prepolovite, jih oplaknite in odcedite ter očistite. Polovičke nato položite v plitev pekač, ki ste ga obložili s papirjem za peko. Por očistite, ga oplaknite in zrežite na obročke. Fižol odcedite, ga oplaknite pod hladno vodo in spet temeljito odcedite. Šalotko olupite in jo zrežite na drobne kocke.

Por in šalotko denite v večjo skledo. Dodajte fižol, jajce, paradižnikovo kašo in mleto meso. Mešanico krepko začinite s soljo, orientalsko kumino in kajenskim poprom ter vse skupaj dobro premešajte z rokami ali pa si pomagajte z vilicami. Z mešanico nadevajte polovičke paprik. Nakapajte z oljem in paprike približno 30 minut pecite v pečici, da se obarvajo lepo zlato rjavo. V vmesnem času oplaknite koriander, ga otresite do suhega, potrgajte lističe in jih sesekljajte. Z njimi okrasite polnjene paprike. Zraven tekne riž ali dobro začinjen krompirjev pire.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 26 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 10 g.

Značke: nadev paprike

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri