Polnjene školjke z mletim mesom in pestom

15. 11. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Polnjene školjke z mletim mesom in pestom (foto: Profimedia)
Profimedia

Okusne testenine, primerne za predjed ali glavno jed.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 20 g testenin (školjke) 
  • 2 žlici olja
  • 2 kosa pora
  • 1 papriko
  • 500 g mlete svinjine
  • 1 žlico moke
  • 200 ml perutninske juhe
  • 2 žlički soli
  • 50 g nastrganega parmezana

Za pesto omako:

  • 50 g sveže bazilike
  • 3 žlice pinjol
  • 2 stroka česna
  • 3 žlice olivnega olja

Priprava:

1 Testenine skuhajte al dente v večji količini vrele slane vode. Po kuhanju jih odcedite.

2 Opran por zrežite na rezine, očiščeno papriko pa na majhne kocke. Por popražite na vročem olju, dodajte mleto meso in ga drobljivo popecite. Pražite, dokler ne povre vsa tekočina. Nato primešajte moko in mešanico dušite še 1 minuto. Prilijte juho, dodajte kocke paprike, začinite po okusu in omako dušite še nekaj minut.

3 Za pripravo pesto omake ukašite baziliko, pinjole, olupljena stroke česna in olje. Če je treba, vse skupaj razredčite s še malo olja. Testo dajte v posodico in jo pokrijte s folijo za živila.

4 Testenine napolnite z mesno mešanico in jih položite v namaščen model za narastke. Model pokrijte in testenine 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato odstranite pokrov, po testeninah razporedite pesto, jih potresite s parmezanom ter vse skupaj še malce zapecite.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ