Zamisel za odlično malico!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 jajca
- 100 g zelenih belušev
- olivno olje
- sveže mleti poper
- 4 polnozrnate rogljičke ali žemljice
- 1 majhno rdečo čebulo
- liste rdeče pese
Za omako:
- 2 rumenjaka
- sok 1/2 limone
- 100 g zmehčanega masla
- sol, mleti beli poper
- 4 vejice pehtrana
- 30 g kisle smetane
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake nad vročo vodno kopeljo penasto stepite z limonovim sokom. Voda ne sme vreti. Med stepanjem nato dodajte zmehčano maslo. Stepajte, tako da se vse skupaj lepo poveže. Omako začinite s soljo, poprom, pehtranom in dodajte kislo smetano. Vse skupaj še enkrat dobro premešajte.
2 Jajca kuhajte 7 minut in jih ohladite pod hladno vodo. Nato jih olupite in zrežite na rezine. Belušem odrežite olesenele končke in jih 2 minuti pecite na 2 žlicah olivnega olja.
3 Rogljičke ali žemlje za 1 minuto postavite v vročo pečico in jih nato prerežite. Po vsaki polovici razporedite po 2 žlici omake, dodajte beluše in jajca ter vse skupaj potresite s sesekljano rdečo čebulo. Prelijte z omako in sendviče pred serviranjem okrasite z listi rdeče pese.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem