Polnozrnati rogljički z beluši, jajci in holandsko omako

Polnozrnati rogljički z beluši, jajci in holandsko omako (foto: Profimedia) Profimedia
28. 5. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zamisel za odlično malico!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 jajca
  • 100 g zelenih belušev
  • olivno olje
  • sveže mleti poper
  • 4 polnozrnate rogljičke ali žemljice
  • 1 majhno rdečo čebulo 
  • liste rdeče pese

Za omako:

  • 2 rumenjaka
  • sok 1/2 limone
  • 100 g zmehčanega masla
  • sol, mleti beli poper
  • 4 vejice pehtrana
  • 30 g kisle smetane

Priprava:

1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake nad vročo vodno kopeljo penasto stepite z limonovim sokom. Voda ne sme vreti. Med stepanjem nato dodajte zmehčano maslo. Stepajte, tako da se vse skupaj lepo poveže. Omako začinite s soljo, poprom, pehtranom in dodajte kislo smetano. Vse skupaj še enkrat dobro premešajte.

2 Jajca kuhajte 7 minut in jih ohladite pod hladno vodo. Nato jih olupite in zrežite na rezine. Belušem odrežite olesenele končke in jih 2 minuti pecite na 2 žlicah olivnega olja.

3 Rogljičke ali žemlje za 1 minuto postavite v vročo pečico in jih nato prerežite. Po vsaki polovici razporedite po 2 žlici omake, dodajte beluše in jajca ter vse skupaj potresite s sesekljano rdečo čebulo. Prelijte z omako in sendviče pred serviranjem okrasite z listi rdeče pese.

Foto: Profimedia

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri