Polnozrnati špageti iz voka

Polnozrnati špageti iz voka (foto: Profimedia) Profimedia
21. 6. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Okusni špageti malce drugače.

Za 4 osebe potrebujete:

• 20 g sojinih kock
• 250 g koromača
• 2 mladi čebuli
• 1/2 rumene paprike
• 250 g polnozrnatih špagetov
• 2 žlici olivnega olja
• 2 stroka česna
• 2 žlici paradižnikove mezge
• 80 ml belega vina
• sol
• 2 žlici črnih oliv
• 1 žličko timijana
• 150 g češnjevih paradižnikov

Priprava:

1 Sojine kocke čez noč namočite v hladni vodi. Očistite koromač, čebulo in
papriko, vse skupaj oplaknite in zrežite na paličice. Špagete skuhajte al dente v večji
količini vrele slane vode in jih po kuhanju odcedite.

2 V voku ali globoki ponvi segrejte olje in na njem najprej popecite koromač.
Dodajte papriko, drobno sesekljan česen in paradižnikovo mezgo. Premešajte in dodajte belo vino ter sol in vse skupaj malce popražite. Ko se koromač na pol zmehča, dodajte sojine kocke, olive in timijanove lističe, po nekaj minutah pa še paradižnike in kuhane špagete. Jed začinite s soljo in jo
takoj postrezite.