Pričarajte si vonj po morju.
Za 4 osebe potrebujete
• 1 žemljo od prejšnjega dne
• 75 ml mlačnega mleka
• 1 čebulo
• 60 g masla
• 600 g mešanega mletega mesa
• 5 jajc
• 1 žlico ostre gorčice
• 1 žličko posušenega
• majarona
• 4 žlice sesekljanega peteršilja
• sol, poper
• 4 žlice olja
• 1 žlico kaper
• 2 sardelna fileta
Priprava
Žemljo namočite v mleku. Čebulo olupite, sesekljajte in popražite na 1 žlici masla. Mleto meso zmešajte z ožeto in razdrobljeno žemljo, 1 jajcem, gorčico, čebulo, majaronom in 2 žlicama peteršilja. Maso začinite s soljo in poprom. Iz mase oblikujte 8 polpet in jih nekoliko sploščite. Na 2 žlicah olja jih z vsake strani pecite od 4 do 5 minut.
Preostalo maslo v skodelici zmešajte z odcejenimi kaprami, sesekljanimi sardelnimi fileti in peteršiljem. Na vroče polpete denite malo začinjenega masla in počakajte, da se raztopi. Na preostalem olju specite jajca na oko in jih postrezite na polpetah.
Čas priprave: približno 45 minut
Novo na Metroplay: "Intuitivno prehranjevanje nima pravil, ima pa določene smernice" | Sanja Nartnik