Naj bo pomlad na krožniku...
Za 4 osebe potrebujete:
- 150 g stročjega graha
- 150 g korenja
- 1 veliko kolerabo
- 4 beluše
- 150 g stročjega fižola
- sol, sveže mleti črni poper
- 2 žlici olivnega olja
- 10 redkvic
Za omako:
- 2 žlici tekočega medu
- 2 žlici balzamičnega kisa
- 6 žlic olivnega olja
- 1 žlico limonovega soka
- 2 žlici gorčice
Priprava:
1 Očistite oziroma olupite stročji grah, korenje, kolerabo in beluše. Zrežite jih na paličice. Očistite tudi stročji fižol.
2 V loncu zavrite vodo in jo začinite s soljo. Vanjo najprej stresite korenčkove paličice, nato dodajte kolerabo in beluše. Vse skupaj naj lahno vre 3 minute. Nato dodajte še stročji fižol in grah. Ko se zelenjava skuha al dente, jo odcedite.
3 Očiščene redkvice zrežite na četrtine. V skodelici zmešajte sestavine za polivko. V voku segrejte olje in na njem malce premešajte blanširano zelenjavo in redkvice. Primešajte omako, vse skupaj začinite s soljo in poprom ter jed potresite s sezamovimi semeni.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?