Zelenjava poskrbi za barvo in vitamine
Za 4 osebe potrebujete
- 250 g rdeče leče
- 2 cm ingverja
- 1 neškropljeno limono
- 1 čebulo
- 1 strok česna
- 1 steblo pora
- 2 korenčka
- 2 žlici masla
- po 1 žličko mletega koriandra in orientalske kumine
- 1,5 l zelenjavne juhe
- 2 pesti špinače
- 2 paradižnika
- 1 šopek peteršilja (sesekljanega)
Priprava
Lečo oplaknite v cedilu in jo odcedite. Ingver olupite in ga zrežite na drobne kocke. Limono operite, jo zrežite na nekaj rezin, iz sadeža, ki vam ostane, pa iztisnite sok. Drobno sesekljajte olupljeno čebulo in česen. Očiščen por zrežite na obročke, korenje pa na 1 cm velike kocke.
V posodi segrejte maslo. Na njem popražite čebulo, česen, zelenjavo in ingver. Vse skupaj potresite s koriandrom in orientalsko kumino ter sestavine malce zapenite. Dodajte juho in rezine limone ter k sestavinam stresite še lečo. Med mešanjem zavrite in juho na nizki temperaturi in v pokriti posodi kuhajte približno 15 minut.
Očistite špinačo in jo zrežite na široke trakove. Iz juhe poberite rezine limone. Vmešajte špinačo in jo malo segrejte. Paradižnike zrežite na majhne koščke, jim primešajte peteršilj in z njimi okrasite juho.
Čas priprave: 45 minut.
Na osebo: približno 320 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 39 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?