Mineštra je vedno dobra rešitev za hiter obrok.
Osnova:
- ½ skodelice graha
- 1 sesekljana šalotka
- 1 na rezine narezan gomolj koromača
- 1 na kocke narezano steblo zelene
- 1 na srednje velike koščke narezana bučka zucchini • 4 na srednje koščke narezani šparglji
- 2 skodelici zelenjavne jušne osnove ali vode
- 1 jušna žlica limoninega soka in lupinice
- 1 ščep svežega ali suhega timijana
- sol in poper po okusu
Priprava:
V loncu na olivnem olju na hitro popražimo čebulo. Dodamo koromač, zeleno in bučko. Malo popražimo, zalijemo z jušno osnovo, začinimo in kuhamo 10 minut. Na koncu dodamo grah, narezane šparglje, limonin sok in lupinico ter kuhamo še 5 minut.
Sestavljanje jedi:
Juho serviramo v skodelice in po želji po vrhu pokapljamo z limoninim sokom, posujemo s črnim sezamom in limonino lupinico.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem